Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, σήμερα Παρασκευή.

Στα βόρεια αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου (Στα βόρεια και ανατολικά του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 8 μποφόρ. θερμοκρασία: από 20 έως 27 και στη νότια Κρήτη 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.