Για πολύ καλά προετοιμασμένους και εξασκημένους μαθητές ήταν τα σημερινά θέματα της Φυσικής, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Όπως σχολιάζουν μαθητές και καθηγητές, τα θέματα ήταν πάρα πολλά και ένας μαθητής που δεν είχε εξασκηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί το τρίωρο που είχε στη διάθεσή του για να τα αντιμετωπίσει σωστά.

Στα Αρχαία Ελληνικά, που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, ωστόσο συνεχίστηκε η «παράδοση» των φετινών εξετάσεων που θέλει δυσκολότερα θέματα, απ΄ ό,τι ήταν τα περασμένα χρόνια.

Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους προετοιμασμένους μαθητές.

Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές, η μέχρι τώρα επιλογή των θεμάτων οδηγεί σε πτώση των βάσεων σε πολλές σχολές, ενώ μέχρι στιγμής αυτή η πτώση εντοπίζεται κυρίως στην τεχνολογική κατεύθυνση και λιγότερο στην θεωρητική.

Οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία των πανελλήνιων εξετάσεων τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα εξεταστούν: στα Λατινικά οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι θετικής κατεύθυνσης, και οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Ηλεκτρολογία (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).Τα θέματα, στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι ήταν τα εξής:

-Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης - Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

-Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης


Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν και πάλι τη Δευτέρα, με τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης να διαγωνίζονται στα Λατινικά, τους υποψηφίους της Θετικής στη Χημεία, το μάθημα της Ηλεκτρολογίας για τους υποψηφίους της τεχνολογικής κατεύθυνσης του κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγρ. Περιβάλλον για τους μαθητές της Τεχνολογικής του κύκλου Πληροφορικής & Υπηρεσιών.