«Ναι σε μια καλύτερη Ελλάδα» δηλώνουν οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ενόψει του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η εθνική ενότητα.

«Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΙΠΑ), στις κρίσιμες ώρες που περνά ο Ελληνικός λαός και το Πανεπιστήμιο μας,  πιστεύει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα, αντιστεκόμαστε στο φανατισμό και στο διχασμό που διαχρονικά μας οδήγησε σε εθνικές καταστροφές» αναφέρουν και προσθέτουν:

Είναι χρέος όλων να υπερασπιστούμε με πίστη τη συμμετοχή της χώρας μας στον πυρήνα της Ευρώπης και μέσα από αυτή να διεκδικήσουμε την ομαλή πορεία της. Απομονωμένοι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα πέρα από τις αλυσίδες μας. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας που αποκομίσαμε σημαντικά οφέλη στην υγεία, στην παιδεία και στην έρευνα.

«Για το αύριο της εκπαίδευσης εμείς λέμε: 

-Ναι οι πτυχιούχοι ιατροί πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
-Ναι στην διασφάλιση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου που δεν είναι εφικτή από άλλη πηγή χρηματοδότησης , πλην της Ευρώπης.
-Ναι στη συνέχιση της αναγνώρισης ως ισότιμων Ελληνικών Ακαδημαϊκών τίτλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
-Ναι στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή πορείας της χώρας. 

Από τη Δευτέρα το πρωί, με ασφαλές όχημα τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, όλοι οι Έλληνες μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν και διεκδικώντας θα ξαναχτίσουμε λιθαράκι – λιθαράκι την πατρίδα μας μέσα στην Ευρώπη. Ναι σε μια καλύτερη Ελλάδα» καταλήγουν.