Στην εξάρθρωση σπείρας ληστών που διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια προχώρησε η ασφάλεια Καλαμάτας με συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Πύλου. 

Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών στη Μεσσηνία και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, τέσσερις Έλληνες 22, 28, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των συλληφθέντων, τουλάχιστον κατά τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν στα σπίτια και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις κλοπές, καθώς και δυο απόπειρες κλοπών, σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στις περιοχές, Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας, από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.