Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το πρωί η διαδικασία του δημοψηφίσματος που θα κρίνει το μέλλον της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προς διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις τους έχει λάβει σειρά μέτρων όπως δωρεάν διελεύσεις σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους αλλά και σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια σε τρένα και πλοία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών οι δωρεάν μετακινήσεις αφορούν τους εξής αυτοκινητόδρομους:

· Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )

· Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)

· Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)

· Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)

Επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα ισχύουν το Σαββατοκύριακο δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια Ι.Χ. και δικύκλων σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

Δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις στην Αττική Οδό μόνο για σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με βάση σχετική απόφαση της Αττικές Διαδρομές ΑΕ.

Μειωμένα τα εισιτήρια σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν έως 6 Ιουλίου.

Στα ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. 

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 20 έως 50% συμφώνησαν να προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όσους ταξιδέψουν με πλοίο, για το δημοψήφισμα

Απόφαση για εκπτώσεις έλαβαν οι εταιρείες: Αιγαίον Πέλαγος, Blue Star, Dοdekanisos Seaways, Hellenic Seaways, Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνος, Lane Sea Lines και Superfast Ferries.

Δωρεάν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δωρεάν είναι και οι μετακινήσεις με λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και τραμ.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος