Αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν εννέα αλλοδαποί, ανατράπηκε κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη.

Το όχημα οδηγούσε ένας 17χρονος διακινητής μεταναστών, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν οκτώ πρόσφυγες από τη Συρία κι ένας μετανάστης από το Πακιστάν.

Ο ανήλικος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από τον δρόμο, να προσκρούσει σε κολόνα φωτισμού και τελικώς να ανατραπεί.

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν τραυματίες ο οδηγός και οι αλλοδαποί, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, που στην πλειονότητά τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ένας εκ των διακινούμενων αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι κρυβόταν στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, απ' όπου απεγκλωβίστηκε.

Τη μεταφορά τους είχαν αναλάβει τρεις διακινητές που συνελήφθησαν. Εκτός από τον 17χρονο οδηγό, που είναι υπήκοος Πακιστάν, πρόκειται για ένα 20χρονο συμπατριώτη του, κι έναν 43χρονο Κύπριο. Οι δύο τελευταίοι επέβαιναν σε δεύτερο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός.