Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

 Διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του ΣΒΒΕ και αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν «προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους, που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζομένους τους, ανακοινώνουν διαθεσιμότητες ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.

Γι αυτό, ζητάει να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας και των συντάξεων «εδώ και τώρα» και να μην υπάρξει καμιά απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.