Ακόμη μία περίπτωση αυτοκτονίας απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από χρήστη του διαδικτύου ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Δίωξης διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που προέβη στην επίμαχη ανάρτηση, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε μια γυναίκα, 33 ετών, ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος και έπειτα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδόθηκαν αναζητήσεις και η 33χρονη εντοπίστηκε στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ.

Άμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

- μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

- μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.

- μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.