Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, αν και αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φθάνουν βαθμιαία τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική στα βόρεια, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα, θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου (Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα με πρόσκαιρους όμβρους και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ . θερμοκρασία: από 21 έως 34 και κατά τόπους στα νότια 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ . θερμοκρασία: από 22 έως 27 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.