Σπείρα αλλοδαπών είχε "αδειάσει" εξοχικές κατοικίες και καταστήματα στο Λιτόχωρο Πιερίας με λεία που ξεπερνά τις 14.000 ευρώ και περιλαμβάνει ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία κοσμήματα και διάφορα εμπορεύματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Λιτοχώρου, μετά από έρευνα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 5 υπηκόων Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καθώς και ενός ημεδαπού για διευκόλυνση παράνομης διαμονής σε 3 εκ των δραστών.

Οπως προέκυψε, οι 5 αλλοδαποί, ενεργώντας από τον Ιούνιο του 2013, είτε από κοινού είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και δρώντας κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται σε 10 συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, καθώς και σε αποθήκες που χρησιμοποιούσαν στο Λιτόχωρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.