Χειροπέδες σε έναν 43χρονο που εξαπατούσε πολίτες υποδυόμενος τον Εισαγγελέα πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης- Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο 43χρονος άνδρας προκειμένου να πείσει για την ειδικότητά του χρησιμοποιούσε ή επιδείκνυε πλαστά έγγραφα (ταυτότητα, εισαγγελική ταυτότητα, άδεια οδήγησης) και εκμεταλλευόμενος την υποτιθέμενη ιδιότητά του, εξαπάτησε έναν πολιτικό μηχανικό, στον οποίο δεν κατέβαλε ποσό, ύψους 40.000 ευρώ, για εξόφληση κατοικίας.

Η σύλληψή του, έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Αντιποίησης Αρχής, της Πλαστογραφίας, της Απόπειρας Απάτης, της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων και άλλα συναφή αδικήματα. 

Η αστυνομική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς σε βάρος του εκκρεμεί πλήθος δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες του επιβάλλονται πολυετείς ποινές φυλάκισης.