Με αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στις τοποθετήσεις της υπεράσπισης επικράτησαν οι ενστάσεις ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος και της κλήσης που έλαβαν οι κατηγορούμενοι, θέσεις που υπέβαλαν και οι συνήγοροι των Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου.

Οι συνήγοροί τους προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι στα συγκεκριμένα έγγραφα «πρεπει να καθορίζονται οι πράξεις με πληρότητα και ακρίβεια» ώστε «ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί με λεπτομέρεια για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του».

Επίσης, στο δικαστήριο τέθηκαν, από την πλευρά κάποιων εκ των κατηγορουμένων, θέματα ακυρότητας της προδικασίας, ένσταση με την οποία συντάχθηκε και η υπεράσπιση του βουλευτή Γιάννη Λαγού, αναφερόμενη επιπλέον στις διαρροές στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο «πριν ο κατηγορούμενος ενημερωθεί».

Κατά τους συνηγόρους του βουλευτή «επρόκειτο για πολιτική εντολή με στόχο την εξόντωση της Χρυσής Αυγής, όταν το κόμμα ανέβαινε δημοσκοπικά» που παραβίασε το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.

Η συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή Αντώνη Γρέγου αμφισβήτησε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδεται και ζήτησε την παύση της δίωξης σε βάρος του. Όπως είπε «δεν πληρείται η αντικειμενική υπόσταση της κατηγορίας, καθώς δεν προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος και τόπος της ένταξης».