current views are: 7

17 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση04:33

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας – Κάηκαν δύο χωριά- Εγκλωβισμένοι κάτοικοι (φωτό)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά από τα ξημερώματα στην περιοχή της Λακωνίας.

Δημοσίευση 04:33’
αρθρο-newpost

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά από τα ξημερώματα στην περιοχή της Λακωνίας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά από τα ξημερώματα στην περιοχή της Λακωνίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φαρακλό και ήδη δύο χωριά έχουν παραδοθεί στις φλογές και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθεί και το τρίτο χωριό. 

Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι, ενώ υπήρξαν εγκλωβισμένοι 300 άτομα στην παραλία του Αγ. Νικολάου Λακωνίας. Η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ.  Νωρίς το απόγευμα άρχισε η εκκένωση της Νεάπολης.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αριθμό. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς καθώς το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται με τη δύναμη των ανέμων. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, η υδροληψία είναι αρκετά δύσκολη για τους πιλότους. Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες στα σημεία που θα περάσει η φωτιά.

Έχουν ήδη καεί δύο χωριά. Μόλις βγήκαμε μέσα από τις φλόγες. Η κατάσταση είναι τραγική και προσπαθούμε να σώσουμε το τρίτο χωριό. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φωτιά,

δήλωσε στο newpost, o δήμαρχος Μονεμβασιάς, κ. Ηρακλής Τρειχίλης.

Η περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας από τα ξημερώματα καίγεται και φλόγες έχουν καταστρέψει σπίτια και στάνες.  Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι, εξήγησε ο δήμαρχος Μονεβασιάς στο newpost.

Το έργο των πυροσβεστών είναι σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά δύσκολο γιατί το σημείο είναι δύσβατο και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, πάνω από 7 μποφόρ.

Το χρονικό 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 03:50 τα ξημερώματα σε δασική έκταση χαμηλής βλάστησης και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο αρχικά έφτασαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, καθώς και δύο αεροσκάφη.  

 


σχετικα αρθρα