Τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω έχει επιστρέψει χωριό της Χαλκιδικής, το οποίο δεν έχει νερό εδώ και ένα μήνα, σε κάποιες περιοχές του, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Ο Στανός του δήμου Αριστοτέλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, με αποτέλεσμα οι ανάγκες των κατοίκων να καλύπτονται με τον πιο εύκολο εναλλακτικό τρόπο: σε μια βρύση έξω από το χωριό που πηγάζει από το βουνό!

Οι περισσότεροι εξυπηρετούνται από τη βρύση , όπου πηγαίνουν σε καθημερινή βάση πλέον, για να πλύνουν τα ρούχα τους στις λεκάνες, για να γεμίσουν πλαστικά μπουκάλια με νερό, το οποίο στη συνέχεια το ζεσταίνουν σπίτι τους για να κάνουν μπάνιο ή για να το χρησιμοποιήσουν στην μαγειρική τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν στο seleo.gr μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Όπως μας είπαν, οι πιο τυχεροί, όσοι δηλαδή διαθέτουν κάποιο μεταφορικό μέσο, κάνουν μπάνιο στα διπλανά χωριά ή όπου έχουν κάποιο γνωστό που μπορεί να τους ανοίξει το σπίτι τους για να εξυπηρετηθούν! Η Αρναία για παράδειγμα, η περιοχή την οποία επισκέπτονται οι περισσότεροι, απέχει 8 χλμ. από τον Στανό. Εκτός λοιπόν από την ταλαιπωρία που βιώνουν, χρειάζεται να πληρώνουν καθημερινά για τέτοιου είδους δρομολόγια.