«Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στεναχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Εχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του».

Αυτό εξομολογήθηκε η μητέρα του πρωθυπουργού, Αρίστη, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφορικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις υποχρεώσεις του κ. Τσίπρα.

Οπως λέεια, σπάνια καταφέρνει να τον δει. «Από το αεροπλάνο πάει κατευθείαν στη Βουλή. Εδώ δεν προλαβαίνει να δει τα παιδάκια του, εμένα θα δει;», λέει και μιλώντας για την καθημερινότητα του πρωθυπουργού προσθέτει: «Ο Αλέξης τον τελευταίο καιρό δεν τρώει, δεν κοιμάται αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Εχει χρέος στον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε».

Ακόμη, η ίδια τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει κατορθώσει να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα και να γίνει αγαπητός στους νέους. «Αυτό θέλει. Να τον φωνάζουν απλά Αλέξη και να είναι κοντά στον κόσμο», λέει και συμπληρώνει πως όταν μιλάνε του λέει να κάνει το καλύτερο για τη χώρα και να προσέχει τον εαυτό του, ενώ εκείνος της απαντά να μην ανησυχεί και πως όλα θα πάνε καλά.