Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας ανάγκαζε μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους επιτραπεί να διαθέτουν τα προϊόντα τους, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε σε χώρους των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1300 είδη παραεμπορίου και πλήθος πακέτων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για προϊόντα που η σπείρα αφαιρούσε προσωρινά από τους μικροπωλητές, προκειμένου να τους αναγκάσει να δώσουν χρήματα για να τα ανακτήσουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33, 29 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων -καθώς και σε βάρος ισάριθμων συνεργών τους- σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δράστες ξεκίνησε όταν 25χρονος ομοεθνής τους κατήγγειλε ότι, ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, με χρήση σωματικής βίας κι απειλών κατά της ζωής του και με προσωρινή αφαίρεση των προϊόντων που διέθετε προς πώληση, τα τρία μέλη της σπείρας απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβάλει χρηματικά ποσά, προκειμένου να του επιτρέψουν να διαθέτει τα προϊόντα του. Μάλιστα, κάθε φορά που αδυνατούσε να καταβάλει κάποιο ποσό, προέβαιναν στον ξυλοδαρμό του και στην αφαίρεση προϊόντων. Κατόπιν τούτου και έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη ο 33χρονος δράστης, τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό, ενώ την ίδια ημέρα συνελήφθησαν και δύο ομοεθνείς συνεργοί του.

Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με ισάριθμους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση και υπό την καθοδήγηση του 33χρονου αρχηγού αυτής διέπρατταν εκβιασμούς σε βάρος μικροπωλητών. Συνολικά απέσπασαν χρηματικά ποσά και προϊόντα από πέντε επιπλέον ομοεθνείς τους, προκειμένου να τους επιτρέψουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.