Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε Δοκό και Αφράτι όπου άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια. Ωστόσο σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, μιας και ο νομός Εύβοιας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν από όλη την Κεντρική Ελλάδα, προσπαθούσαν να ελέγξουν τις κρίσιμες περιοχές. Η πτώση της έντασης του άνεμου έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πισσώνας και Αφράτι και τάχιστα πήρε μεγάλες διαστάσεις και έφτασε στα ΠΕΙ Δοκού όπου κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης σπιτιών για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και ένας οικισμός τσιγγάνων για λόγους ασφαλείας. 

Στα μέτωπα της φωτιάς πήγαν από πολύ νωρίς 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες και δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από πολύ νωρίς επιχειρούσαν δυο αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 1000 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση. 

Στη περιοχή κατέφθασαν ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, οι οποίοι έκαναν αποκλειστικές δηλώσεις στο eviazoom.gr. 

Οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από πολλά διαφορετικά σημεία.