Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει ο θυμόσοφος λαός. Στην περίπτωση δυο τουριστών χθες στα Χανιά, η ρήση ταιριάζει απόλυτα, αφού σώθηκαν από απίστευτη σύμπτωση!

Όλα έγιναν χθες στην παραλία της Επισκοπής στον Πετρέ Ρεθύμνου. Ήταν περίπου 18.45 όταν δυο τουρίστες, ένας ηλικιωμένος και η κόρη του που κολυμπούσαν στη θάλασσα, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και τους ήταν αδύνατον να βγουν στην ακτή. Οι δυνάμεις τους, είχαν εξαντληθεί.

Εκείνη τη στιγμή, περνούσε τυχαία από το σημείο ο ναυαγοσώστης της περιοχής, Σήφης Τζωρτζάκης, από τα Σφακιά.

Η απίστευτη σύμπτωση είναι ότι η βάρδια του Σήφη Τζωρτζάκη, είχε λήξει στις 17.30.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Flashnews.gr: 

Καθοδόν, διαπίστωσα ότι είχε ξεχάσει την τσάντα μου στην καντίνα της παραλίας. Σκέφτηκα λοιπόν, να συνεχίσω την πορεία μου προς το Ρέθυμνο για να κάνω ορισμένες δουλειές που είχα και στην επιστροφή που θα πήγαινα σπίτι μου στα Σφακιά, να σταματήσω στην παραλία και να περάσω από την καντίνα να πάρω την τσάντα μου.

Όταν κατά την επιστροφή λοιπόν, σταμάτησε στην καντίνα της παραλίας, ζήτησε να του φτιάξουν ένα καφέ για τον δρόμο. Μέχρι να του φτιάξουν τον καφέ, άκουσε φωνές από τη θάλασσα που καλούσαν σε βοήθεια. Είδε πως δυο άτομα κινδύνευαν. Αμέσως, έτρεξε μέσα στη θάλασσα για να σώσει τους λουόμενους.

Ήταν ένας πατέρας και η κόρη του, οι οποίοι είχαν εξαντληθεί και δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Είχε πολύ δυνατά ρεύματα. Σκεφτείτε ότι για να τους φτάσω κολυμπούσα για 15 λεπτά γιατί τα ρεύματα μας τραβούσαν. Τελικά τους έφτασα και τους έβγαλα έξω. Ο ηλικιωμένος πατέρας μάλιστα, ήταν αρκετά εξουθενωμένος. Δύσκολα θα άντεχε παραπάνω ώρα.