Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων επανέλαβε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και δήλωσε ότι δεν αντέχει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα. «Δε μπορώ να εφαρμόσω ένα νόμο τον οποίο δεν πιστεύω και για τον οποίο δεν με ρώτησαν καν. Μας έρχονταν από φίλους δημοσιογράφους συνέχεια σχέδια που άλλαζαν».

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δώσει 87 ευρώ σύνταξη σε ανάπηρο «γιατί αυτό νομοθετήθηκε», ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό και αγραμματοσύνη. Πρόσθεσε δε, πως από την Τετάρτη θα υπάρξει ακόμη πιο αυστηρή πρόβλεψη για τις συντάξεις.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε πως αύριο Δευτέρα το πρωί προτίθεται να υποβάλει εγγράφως την παραίτησή του από το πόστο του, ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν αυτή δεν γίνει αποδεκτή, απάντησε πως δεν θέλει να μπει σε υποθέσεις.

Όπως δήλωσε για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.