"Κρανίου τόπος" έχει γίνει το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα.

Όλο το βράδυ η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ένα πανέμορφο δάσος, που ήταν και από τους τελευταίους πνέυμονες πρασίνου στην περιοχή.

Η πυρκαγιά αφού έκαψε ότι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.

Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς, για την κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.

Σήμερα με το πρώτο φώς της ημέρας τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, βοηθούν απο αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, με αυταπάρνηση και ηρωϊσμό προσπαθούσαν παρά τις αντίξοες συνθηκες να σώσουν ότι μπορούσαν και έσωσαν ένα αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας που λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες.

Αναζωπύρωση στη Λακωνία

Σε συναγερμό βρίσκονται πάλι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νέαπολη Λακωνίας καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο, λόγω εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες μάλιστα πλησίασαν κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η νεότερη ενημέρωση λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ανέφερε πως η εξέλιξη της κατάσβεσης είναι θετική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη.

Και στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από μία περίπου ώρα σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Κοκκινόρεμα στο Μαλανδρένι Αργολίδας, πολύ πάνω από το χωριό και βρίσκεται ανάμεσα Μαλανδρένι - Κουτσοπόδι κοντά στα όρια του νομού με την Κορινθία.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με επτά οχήματα και 19 πυροσβέστες όπου επιχειρούν, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με υδροφόρες και ψεκαστικά, καθώς και τρία αεροσκάφη που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η φωτιά με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης βρίσκεται σε ύφεση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την συνδρομή πολιτών, επιχειρούν για να ελέγξουν πλήρως το πύρινο μέτωπο.