Σήμερα ο καιρός  θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 35 με 38 βαθμούς και τοπικά στη δυτική Ελλάδα στους 39.

 
Πιο αναλυτικά:                                                                                                             
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως τους 35 με 37 βαθμούς.                                                                  
 
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι το πρωί ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί μέτριοι. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 37 με 39 βαθμούς, αλλά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια δεν θα ξεπεράσει τους 36.                                                                                  
 
Στην Πελοπόννησο αναμένεται καθαρός ουρανός. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 39 βαθμούς και στην ανατολική έως  36.                                                                              
 
Στα Κύθηρα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη βόρεια Κρήτη έως τους 31 βαθμούς και στη νότια μέχρι τους 33.                                                                                      
 
Στα Δωδεκάνησα, θα έχουμε ήλιο και βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ.                                                                                                                        
Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 30 και στα ανατολικότερα στους 34 βαθμούς.                                                                                          
 
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα επικρατεί ηλιοφάνεια.  Η  θερμοκρασία θα φτάσει, στο Θεσσαλικό κάμπο έως τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα πεδινά μέχρι τους  35 με 37 βαθμούς και στο Καρπενήσι στους 31.
 
Στην Αττική  ο ουρανός προβλέπεται καθαρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι μέτριοι και στο νότιο Ευβοϊκό για λίγο το μεσημέρι ισχυροί.  Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 36 βαθμούς.                                                                                                
 
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό και ανέμους μικρής έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.