Ελέγχονται οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Ασίνη και τα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των πολιτών της περιοχής, που έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τα σπίτια, αφού οι φωτιές έκαιγαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και την καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και έδωσε τα συγχαρητήριά του τόσο στον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, όσο και στους πυροσβέστες ,οι οποίοι προστάτεψαν περιουσίες και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, τονίζοντας ότι πολλοί από αυτούς έχουν μέρες να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην Πελοπόννησο.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια κι ελέγχθηκε γρήγορα από την άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.