Εξιχνιάστηκαν τριάντα πέντε κλοπές σε οχήματα, οικίες και καταστήματα, στην Καλαμάτα που έκανε... ανήλικος.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας ανήλικος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.12.2014 έως και την 5.7.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι ένα κλοπές και μία απόπειρα σε οχήματα, δέκα κλοπές σε οικίες και τρείς κλοπές σε καταστήματα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 15.500 ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε σε έρευνα που έγινε την 7.7.2015 στην οικία του ανηλίκου και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Όπως επιπλέον προέκυψε , ο 23χρονος προμηθευόταν από τον ανήλικο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, μέρος των κλοπιμαίων τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στη «μαύρη αγορά».