Μπορεί η συμφωνία να έκλεισε ωστόσο όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, μια γενιά έχει ήδη χαθεί στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν είναι καθόλου τυχαίο που στο πρόσφατο δημοψήφισμα το 70% των νεαρών ανδρών ψήφισε "όχι" αφού η πλειονότητα εξ αυτών δεν μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και βλέπει τη ζωή του να χάνεται.

Πολλοί είναι και αυτοί συμφωνα με την εφημερίδα που είναι μεταξύ 30-40 έχουν δουλειά αλλά τρέμουν μήπως τη χάσουν. 

«Κάποιοι από αυτούς είχαν καταφέρει προ κρίσης να μπουν στην αγορά εργασίας, να βιώσουν τον πρώτο αέρα ανεξαρτησίας και τώρα βρίσκονται πάλι στην αρχή. Η ανεργία στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα κοινωνικό στίγμα. Οι άνδρες που αναγκάζονται να απαρνηθούν την αυτοβουλία τους και να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι, στην πραγματικότητα επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία – εξαρτώνται και πάλι από τους γονείς τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα διαζύγια και να μειώνονται οι γεννήσεις», γράφει η Telegraph.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως η πυρηνική οικογένεια είναι το τελευταίο δίχτυ ασφαλείας στην Ελλάδα και πως υπό άλλες συνθήκες η κρίση θα είχε προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αύξηση των καρδιακών νοσημάτων κατά 74,5% για τους άνδρες κάτω των 45 ετών, ενώ στις γυναίκες η αύξηση είναι ακόμα πιο μεγάλη (86,5%).

Επίσης, το 12,3% του πληθυσμού της Ελλάδας εμφανίζει συμπτώματα κλινικής κατάθλιψης. Ως εκ τούτου, μπορεί να εξηγεί η αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%. Οι πιο «ευπαθείς» ομάδες είναι αυτές των ανδρών νεαρής ηλικίας (κάτω από τα 34 χρόνια). Δύο στους τρεις άνδρες αυτής της ηλικιακής ομάδας συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς του, λόγω οικονομικών δυσκολιών.