Στα ίχνη των δραστών των αλλεπάλληλων κλοπών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο από το αμαξοστάσιο του δήμου Παγγαίου στην απομονωμένη περιοχή των Ελευθερών, φαίνεται πως βρίσκεται η Ασφάλεια Καβάλας μετά την σύλληψη ενός άνδρα ελληνικής καταγωγής! Ο ύποπτος ομολόγησε κατά την διάρκεια της προανάκρισης τις εισβολές στο αμαξοστάσιο και αποκάλυψε την ταυτότητα των συνεργών του.
    Ο συλληφθείς  εντοπίστηκε από ένα… τηλεφώνημα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ότι έκανε από το κινητό του στην τελευταία διάρρηξη! Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου «έδειξε» τον αριθμό από τον οποίο είχε γίνει η κλήση στην συγκεκριμένη κυψέλη που κάλυπτε την περιοχή κι έτσι διαπιστώθηκαν τα στοιχεία του κατόχου του! Και οι υπόλοιποι δράστες είναι Έλληνες από την Καβάλα και τη Δράμα, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται.
    
Η  εισβολή είχε γίνει στις 16 του  μήνα, όταν οι δράστες που φορούσαν κουκούλες παραβίασαν την πόρτα της αποθήκης του αμαξοστασίου και άρπαξαν ένα αγροτικό φορτηγάκι 4Χ4 γεμάτο εργαλεία το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν στο 131ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αφού έκλεψαν τα εργαλεία με τα οποία ήταν φορτωμένο. Στις 11 Απριλίου είχαν εξουδετερώσει τον συναγερμό, είχαν κλέψει δύο οχήματα, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ένα τρίτο και έβαλαν φωτιά στους χώρους! Στις αρχές Απριλίου, είχαν κλέψει το 12θέσιο λεωφορείο της Φιλαρμονικής το οποίο εγκατέλειψαν ανέπαφο σε δασική περιοχή, ενώ στις 26 Μαρτίου είχαν κλέψει άλλα δυο οχήματα και με το ένα από αυτά «ξήλωσαν» μια αντλία από κοντινό πρατήριο καυσίμων.

πηγή: Protothema