Οι συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στη Θεσσαλονίκη, μέσω ενός Συμφώνου Συνεργασίας, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον δήμο Θεσσαλονίκης, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. «Στόχος είναι το νοικοκύρεμα του κυκλοφοριακού χάους. Η συνεργασία του υπουργείου με τον δήμο είναι αυτονόητη, καθώς έχουμε κοινές προσεγγίσεις. Αυτό, που θα επιδιώξουμε μέσω του Συμφώνου Συνεργασίας, είναι να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί», δήλωσε ο κ. Βούγιας.

«Υπάρχει σύμπτωση απόψεων για το πρέπει να γίνει για να επανέλθει η πόλη σε μία ανθρώπινη μορφή. Όμως, ό,τι και αν κάνουμε εμείς, αν δεν συνειδητοποιήσει ο πολίτης ότι πρέπει να συνεργαστεί για γίνει η καλύτερη ζωή του, αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο υπερδιπλασιασμός του προστίμου για την παράνομη στάθμευση, η κατασκευή πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στους δρόμους Παπαναστασίου, Στρατού, Αγγελάκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Γεωργίου Παπανδρέου, ο επανασχεδιασμός τμημάτων ποδηλατοδρόμων, που παρουσιάζουν προβλήματα, η αύξηση των σημείων επιβίβασης-αποβίβασης για τα ταξί και η εκπόνηση μελέτης για την εφαρμογή δακτυλίου οδικής ασφάλειας γύρω από έξι σχολικά συγκροτήματα.

Στη συνάντηση, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας & Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού, Μαρία Πασχαλίδου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου, Θανάσης Παππάς και Γιώργος Δημαρέλος, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.