ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Βίκτωρα Ρέστη μέσω του δικηγόρου του

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2015, 13:41 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2015, 13:41
Η απάντηση του Βίκτωρα Ρέστη μέσω του δικηγόρου του
Facebook Twitter Whatsapp

Αρνείται τις κατηγορίες του πορίσματος κατά του πελάτη του εφοπλιστή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνείται τις κατηγορίες του πορίσματος κατά του πελάτη του εφοπλιστή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου έχει ως εξής: 
«Σε μια περίοδο, που οι θεσμοί δοκιμάζονται λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι πολίτες ελπίζουν ότι η Δικαιοσύνη θα εξακολουθήσει να εγγυάται το Κράτος Δικαίου. Χτες κατακλύσθηκαν τα Μ.Μ.Ε. με το πόρισμα «καταπέλτη» της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη κατά του Βίκτωρος Ρέστη. Το συγκεκριμένο εισαγγελικό πόρισμα, καίτοι το αναζήτησα στην Εισαγγελία Αθηνών, δεν μου εδόθη. Σκέπτομαι να κάνω αίτηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, που έχει εξαιρετικό νομικό ρεπορτάζ, για να μου χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος, προκειμένου να ασκηθούν τα δικονομικά δικαιώματα του κ. Ρέστη, προς δόξαν του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας!!!
Η ποινική προδικασία χαρακτηρίζεται από μυστικότητα, το εισαγγελικό πόρισμα είναι απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίον διέρρευσε στον Τύπο και δεν εδόθη στους συνηγόρους υπερασπίσεως!!! Δέον να επισημανθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.
Η Εισαγγελία του Α.Π. έχει νομική υποχρέωση να διερευνήσει, πώς έγινε η διαρροή του άνω απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου.
Επί της ουσίας της υποθέσεως : ουδεμία σχέση έχει ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με τις πράξεις, που  του αποδίδει το Εισαγγελικό Πόρισμα και αυτό θα αποδειχθεί, όταν η υπόθεση θα κριθεί από τους Έλληνες Δικαστές. Ουδείς από τους φερόμενους ως παθόντες δεν είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Βίκτωρα Ρέστη (πλην ενός δικηγόρου), όταν συνέβησαν σε βάρος τους τα περιστατικά το 2011-2012.
Ετερόκλητες υποθέσεις, αρμοδιότητας Πλημμελειοδικείου, συνενώθηκαν από την Εισαγγελία (μάλιστα μια υπόθεση, που αφορούσε τον άνω δικηγόρο, «ανακλήθηκε» από το ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατά τρόπο δικονομικά αξιοπερίεργο, όλοι οι μάρτυρες - παθόντες κλήθηκαν -ομαδόν- να καταθέσουν στην Εισαγγελία τον Δεκέμβριο του 2014) και αναβαθμίσθηκαν σε κακουργήματα, με νομική τεκμηρίωση αντίστοιχη της μεγίστης νομικής κατάρτισης της κ. Ελένης Τουλουπάκη.
Η κ. Ελένη Τουλουπάκη είναι η Εισαγγελέας, που πρόσφατα διέταξε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά γνωστού επιχειρηματία για φορολογικές πράξεις του 2007, όταν η αυτόφωρη φορολογική διαδικασία θεσπίστηκε το 2010!!! Σε εκείνη την περίπτωση διαπομπεύθηκε -αδίκως- ένας άνθρωπος, που δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας. Κύριε Νίκο Παντελή, διακεκριμένε Αντιεισαγγελέα του Α.Π., πώς θα κρίνατε έναν υποψήφιο για εισαγωγή στον Εισαγγελικό Κλάδο, αν σας απαντούσε ότι θα εφάρμοζε την αυτόφωρη διαδικασία σε φορολογικό αδίκημα του 2007;;;
Ο κ. Ρέστης, απασχολεί στις επιχειρήσεις και στα πλοία του πάνω από 3.000 εργαζομένους, εισάγει πολύτιμο συνάλλαγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στη χώρα, έχει μοναδική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και προτίθεται να ζητήσει την άμεση δικαστική εκκαθάριση της άνω βορβορώδους  δικογραφίας σε βάρος του».