Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολυήμερες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά και εισαγωγή, από την Τουρκία, σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, τις οποίες διακινούσε στην εσωτερική αγορά.

Την περασμένη Δευτέρα οργανώθηκε επιχείρηση, στις περιοχές Πάτημα Κορωπίου και Νέα Πέραμος Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες 24 και 25 ετών, καθώς και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22, 26 και 38 ετών. Συνεργοί των συλληφθέντων στην ίδια υπόθεση, είναι έντεκα επιπλέον άτομα, πέντε εκ των οποίων, υπήκοοι Αλβανίας, που έχουν ταυτοποιηθεί. Τρείς από αυτούς ήδη έγκλειστοι φυλακών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές - Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ιωάννινα - βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ηρωίνης βάρους 20 κιλών και 40 γραμμαρίων, το ποσό των 2.800 ευρώ, τρία οχήματα και δεκατέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης ανέρχονται σε 400.000 ευρώ. Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα Αλβανού υπηκόου, εκκρεμεί σήμα της INTERPOL Αλβανίας, καθόσον διώκεται για ανθρωποκτονία ομοεθνή του.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.