Πολύ δύσκολη νύχτα η αποψινή για τους κατοίκους της Σαμοθράκης που βλέπουν το νησί τους να καίγεται χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι καθώς οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυρότατοι και λόγω του ότι είναι νύχτα δεν πετούν τα εναέρια μέσα.

«Η φωτιά πλησιάζει κατοικημένη περιοχή, την περιοχή Καμαριώτισσα, που είναι και το λιμάνι του νησιού. Οι άνεμοι δεν μας επιτρέπουν και πολλά ωστόσο μεταφέρουμε εσκαφείς, οχήματα του Στρατού και πυροσβέστες για ενισχύσεις. Το ζήτημα είναι να μην φτάσει η πυρκαγιά στα σπίτια μέχρι να ξημερώσει. Η Πολιτική Προστασία πάντως, οι δημοτικές αρχές, η Πυροσβεστική και ο Στρατός βρίσκονται στο πόδι για τη φωτιά» δήλωσε στο newpost, o αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Πέτροβιτσς.

Δυστυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή είναι μικρές και στο νησί σπεύδουν ενισχύσεις από τον Στρατό και την Πυροσβεστικής της Αλεξανδρούπολης. Η φωτιά έκαψε στάνες και ζώα στο πέρασμά της.

Η πυρκαγιά ξέσπασε  πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή Κατσαμπάς και επεκτείνεται γρήγορα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και αναμένονται οι δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.

Η περιφέρεια προχώρησε στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμένεται να φτάσει μετά τις 3 τα ξημερώματα στο νησί μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.

*Πηγή φωτογραφιών: Thrakitoday.gr