Στα τελη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ηλεκτρονικό ΚΕΠ, διευκολύνοντας σημαντικά συνήθεις γραφειοκρατικές λειτουργίες, αφού θα εκδίδει εννιά έγγραφα. 

Η εφαρμογή, για την οποία θα δημιουργηθεί ειδικό microsite στην εθνική πύλη Δημόσιας Διοίκησης http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/, ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτόν τον καιρό από ομάδα του υπουργείου θα εξαγγελθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του Σεπτεμβρίου. 

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα:

ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ
ληξιαρχική πράξη γάμου
ληξιαρχική πράξη γέννησης
ληξιαρχική πράξη θανάτου
χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για επιχειρήσεις και ιδιώτες
ιθαγένειες
πιστοποιητικό γέννησης
χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ
χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Το υπουργείο προγραμματίζει στο μέλλον να προστίθενται συνεχώς νέα έγγραφα προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες. 

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται 50 περίπου ακόμη δημόσια έγγραφα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έπειτα από αίτηση στο ΚΕΠ.

Τέλος, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα είναι μία κάρτα η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

 


TAGS