Πέντε ακόμη υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κατά την διάρκεια εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι υποθέσεις αυτές αποτελούν την δράση μιας ομάδας αποτελούμενη από τρεις άνδρες 27,29 και 24 ετών και ενός ακόμη, στα ίχνη των οποίων κατέληξε η συνδυαστική αστυνομική έρευνα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, που πραγματοποίησε την πολυήμερη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η διαπιστωμένη δράση του 27χρονου και του 24χρονου εντοπίστηκε αρχικά σε υπόθεση κλοπής χρυσοχοείου στην πόλη της Κέρκυρας κατά την οποία ακολουθώντας την μέθοδο της επιτήρησης-απασχόλησης-κλοπής, αφαίρεσαν, αποσπώντας την προσοχή της υπαλλήλου του καταστήματος, ένα δακτυλίδι αξίας 69 ευρώ.

Κατά την διάρκεια των ερευνών ο 27χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς, το δακτυλίδι που είχε αφαιρέσει από το χρυσοχοείο, το τιμόνι του αυτοκινήτου καθώς και το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει από τις υπόλοιπες κλοπές, τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον κατά την διερεύνηση της υπόθεσης στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) δισκία απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας το υλικό που συγκεντρώθηκε σε βάρος του 29χρονου, του 24χρονου και ενός ακόμη κατηγορουμένου διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελική Αρχή της Κέρκυρας.

Αντίστοιχα ο 27χρονος, που συνελήφθη, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας .

Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Εφίσταται ιδιαίτερα η προσοχή σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας κοσμημάτων και λοιπών τιμαλφών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις συναλλαγές τους με ύποπτα άτομα, τα οποία ενδέχεται να προσποιούνται τους πελάτες με σκοπό να τους αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα, αποσπώντας την προσοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση πολίτες ή επιχειρηματίες, που αντιλαμβάνονται την παρουσία ύποπτων ατόμων ή συμπεριφορών, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες.