Ουρές στις τράπεζες αλλά και στα ΑΤΜ αναμένονται σήμερα Παρασκευή καθώς στις 12 το βράδυ λήγει το δικαίωμα των πολιτών να κάνουν  την συσσωρευτική ανάληψη των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε την περασμένη Δευτέρα, όσοι πολίτες δεν θέλησαν να σηκώνουν 60 ευρώ την ημέρα, είχαν δικαίωμα μέχρι σήμερα να βγάλουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό 300 ευρώ. 

Αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι όσοι δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων, καθώς σήμερα αναμένεται να προσέλθουν στα γκισέ πολλοί περισσότεροι δικαιούχοι απ' ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. 

Από αύριο Σάββατο ξεκινά καινούρια εβδομάδα δικαιώματος συσσωρευτικών αναλήψεων που αυξάνει τις πέντε ημέρες σε επτά. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις επόμενες επτά ημέρες, οι πολίτες θα δικαιούνται συνολικά 420  ευρώ, ή 60 ευρώ την ημέρα μέχρι την άλλη Παρασκευή.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί καινούρια οδηγία που θα ανακοινώνει είτε την διατήρηση του ήδη υπάρχοντος συστήματος είτε την ελαφρά τροποποίησή του προς όφελος των πολιτών. 

Το μέτρο των συσσωρευτικών αναλήψεων, πάντως, λειτούργησε θετικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στον... χρόνο των πολιτών, καθώς μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ουρές στις τράπεζες και τα ΑΤΜ και ο εκνευρισμός του κόσμου.