Από τα ξημερώματα η σήμερα στην χώρα σημειώνονται  μικρής και μεγαλύτερης έντασης σεισμοί, αρχής γενομένης από την Σαμοθράκη, με συνέχεια στην Αττική, κοντά στη Νέα Μάκρη και πριν από λίγο άλλος ένας σεισμός 5 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κω, με τους σεισμολόγους, ωστόσο, να εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Πιο συγκεκριμένα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 04:26 ώρα Ελλάδας ανατολικά της Σαμοθράκης, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 65 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιονατολικά της Σαμοθράκης και 333 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Στις 9.54 σημειώθηκε και νέα δόνηση στην περιοχή μέγεθους 4,2 Ρίχτερ

Ακολούθως, ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίματας Ρίχτερ έλαβε χώρα στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα, με το επίκεντρο της να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 28 χλμ ΑΒΑ της πρωτεύουσας.

Τελευταίο σεισμικό κρούσμα ήταν ο σεισμός 5 Ρίχτερ κοντά στην Κω με εστιακό βάθος 126χλμ που καταγράφηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

'Οπως δήλωσε στο newpost o σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Νίκος Μελής, «δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτή η σεισμική δραστηριότητα σε τρια σημεία της Ελλάδας. Είναι κάτι συνηθισμένο. Συμβαίνει σχεδόν καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν συνδέονται αυτά τα σημεία μεταξύ τους, βρίσκονται σε τρεις εντελώς διαφορετικές περιοχές της χώρας. Εμείς βγάζουμε ανακοινώσεις για να ενημερώνουμε τον κόσμο και δεν θέλουμε αυτές να λειτουργούν αντίθετα». 

Είναι αυτοί οι μικροί σεισμοί αυτοί ένδειξη για κάτι.. μεγαλύτερο : «Οχι, δεν υπάρξει ένδειξη για κάτι τέτοιο. Εμείς συνεχίζουμε να μελετούμε την σεισμική δραστηριότητα, αλλά τα πρώτα αυτά δείγματα δεν είναι τόσο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά για κάτι παραπάνω, μην αναστατώνουμε τον κόσμο χωρίς λόγο» κατέληξε ο κ. Μελής.