current views are: 4

24 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:17

Πάνω από 40 οικογένειες προσφύγων διαμένουν στο Πεδίον του Άρεως

Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων, διαμένουν προσωρινά σε ισάριθμες σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, όπως προκύπτει από καταγραφή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Δημοσίευση 13:17’
αρθρο-newpost

Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων, διαμένουν προσωρινά σε ισάριθμες σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, όπως προκύπτει από καταγραφή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων, διαμένουν προσωρινά σε ισάριθμες σκηνές στο Πεδίον του Άρεως, όπως προκύπτει από καταγραφή του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Σύμφωνα με την καταγραφή, που διενεργήθηκε χτες και προχτές, στο Πεδίον του Άρεως διαμένουν 202 άτομα, εκ των οποίων 103 παιδιά (ηλικίας από ενός έτους και άνω), 62 άνδρες και 37 γυναίκες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και βοηθάει στο να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα, αλλά όχι απόλυτος, καθώς καθημερινά καταφτάνουν πολλοί άνθρωποι και άλλοι φεύγουν. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολη η συνεχής επικαιροποίηση της λίστας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Ρουίζ Καζίμ, σήμερα οι οικογένειες που διαμένουν στο πάρκο ίσως φτάνουν και τις 60.

Κατά την καταγραφή προέκυψε ότι πολλά από τα παιδιά χρειάζονται παπούτσια και πάμπερς, ενώ μία οικογένεια ζήτησε τη δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής.

Οι εθελοντές του Φόρουμ εντόπισαν παιδιά με συμπτώματα πυρετού, διάρροιας, αλλά και οδοντιατρικά προβλήματα.

Χτες στο Πεδίον του Άρεως βρέθηκε κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» με γιατρούς της ΜΚΟ και του Αττικού Νοσοκομείου, προκειμένου να εξετάσουν τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο πάρκο.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, επτά παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπως και τρεις γυναίκες για προληπτικές εξετάσεις. Τα παιδιά και οι έγκυες νοσηλεύονται ακόμα.


σχετικα αρθρα