Τέλος καλό, όλα καλά για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τις προμήθειες των τροφών των ζώων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου τις προηγούμενες ημέρες, αφού την Πέμπτη με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου δόθηκε το πράσινο φως για πληρωθούν και να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Όπως είχε γίνει γνωστό η διοίκηση του πάρκου αντιμετώπιζε δυσκολίες στην διαδικασία παραλαβής προμηθειών των εισαγόμενων ειδικών τροφών που απαιτούνταν για την καθημερινή διατροφή περίπου 2.200 ζώων, μετά την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές τράπεζες . 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του πάρκου κ. Ζαν Ζακ Λεσέρ, τα σπάνια ζώα, τα οποία βρίσκονται στο πάρκο βρίσκονταν σε κίνδυνο αν δεν έφταναν εγκαίρως οι τροφές, οι οποίες, όμως, έμεναν...εγκλωβισμένες λόγω capital controls. 

«Με την εισαγωγή των capital controls, οι ξένοι προμηθευτές απαιτούν την προπλήρωση ολόκληρου του ποσού για την τροφή που εισάγεται στη χώρα, κάτι που όμως είναι δύσκολο να γίνει επειδή έχουν επιβληθεί περιορισμοί στα χρήματα που μεταφέρονται έξω» είχε τονίσει ο κ. Λεσέρ σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο. 

Την Πέμπτη, όμως, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, το υπουργείο παρενέβη και το πρόβλημα λύθηκε, με αποτέλεσμα οι τροφές να φτάσουν εγκαίρως στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Όπως τόνισε στο newpost, ο Ζαν Ζακ Λεσερ  «ευτυχώς η πολιτεία κατάλαβε και επενέβη για να βοηθήσει μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Ελπίζουμε ότι πλέον δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις υπόλοιπες τροφοδοτήσεις» τόνισε ο κ. Λεσέρ, ο οποίος υπογράμμισε ότι μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος, τα τηλέφωνα για βοήθεια δεν σταματούσαν να χτυπούν στα γραφεία του Πάρκου:

Ηταν συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου. Μας πήραν πάρα πολλά τηλέφωνα άνθρωποι που μας παραχωρούσαν την πιστωτική τους κάρτα που περνούσε στο εξωτερικό. Μέχρι και από την Ιταλία μας έστειλαν e-mail για να ρωτήσουν αν μπορούσαν να βοηθήσουν.