Ζεστός θα είναι σήμερα ο καιρός και υψηλές οι θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να φτάνει την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 40 με 41 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται, αρχικά αίθριος καιρός παντού, και το απόγευμα στα βουνά πρόσκαιρες νεφώσεις και σποραδικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 με 37 βαθμούς.                           

 Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς.                                               
 Στα νησιά του Ιονίου αναμένεται  καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.                                                                                                             
 Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.                                                                  
 
 Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.                                   
 

Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.                         
 
Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες τα ξημερώματα θα έχουμε άπνοια και ομίχλες, τις υπόλοιπες ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος και θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Η ερμοκρασία θα φτάσει στους 30 και στα ανατολικότερα στους 30 με 34 βαθμούς.                                                                                                               
 Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια το πρωί ο ουρανός προβλέπεται καθαρός, το απόγευμα θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στο Θεσσαλικό κάμπο έως τους 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα πεδινά μέχρι τους  35 με 37 και στο Καρπενήσι στους 32.
 
Στην Αττική αναμένεται, ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν έως και 36 βαθμούς.                                                                                                 

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, ήλιο και ζέστη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.