Με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων και εκδηλώσεις στο Γερμανικό νεκροταφείο και στο αεροδρόμιο του Μάλεμε κορυφώνεται σήμερα ο εορτασμός της 70ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης  και αεροπορική επίδειξη από το ακροβατικό σμήνος Red Arrows της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου,που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο λιμάνι των Χανίων.

Σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις στα Χανιά, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπ.Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης , ενώ παρευρίσκονται ακόμα, μεταξύ άλλων ο Δούκας του Gloucester, αντιπρόσωπος της βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας, Andrew Robathan , ο Υπουργός Βετεράνων της Αυστραλίας Warren Snowdon, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ν. Ζηλανδίας  Wayne Mapp και ο Γερμανός Πρέσβης Roland Wegener.

Τις αντιπροσωπείες  συνοδεύουν οι Πρέσβεις των χωρών, οι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι καθώς και 36 Βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου έκθεση πολεμικών αντικειμένων, φωτογραφικού υλικού και ιστορικών ντοκουμέντων από την Μάχη της Κρήτης στην πύλη  Μακάσι. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή , 27 Μαίου

Στο Ρέθυμνο οι σημερινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου , αλλά και τον αγώνα «Δρόμος Θυσίας προς τιμή των Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης», που θα έχει ως εκκίνηση το Μνημείο Πεσόντων Μυσσιρίων.

πηγή: Cretalive