Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία για την προστασία των εκπροσώπων της τρόικας, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Την Κυριακή το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη η τελευταία μεγάλη σύσκεψη για τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, αλλά και για τις μετακινήσεις τους. Για τον λόγο αυτό βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 300 αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

Μάλιστα, υπάρχουν και σενάρια για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αστυνομικοί σε περίπτωση διαμαρτυριών ή άλλων κινητοποιήσεων από ακτιβιστές, ενώ αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ και ελικόπτερο θα ελέγχουν κάθε διαδρομή των θεσμών.

Επιπλέον, έχουν δοθεί εντολές το επιχειρησιακό σχέδιο να εκτελείται με διακριτικότητα και η επιχείρηση να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο αντιληπτή.

Ν.Μ.