Κατηγορηματικά αντίθετος στα δημοσιεύματα που θέλουν την τιμή της βενζίνης να απογειώνεται, την ώρα που διεθνώς υπάρχει καταγεγραμμένη μείωση της τάξεως του 20% δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατητηρίου τιμών, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μείωση στις τιμές του αργού πετρελαίου, χωρίς, ωστόσο, αυτή να αποτυπώνεται και τις τιμές των πρατηρίων σε όλη την Ελλάδα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Αντίθετη άποψη για αυτό, όμως, έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ο οποίος τονίζει στο newpost: «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων δεν αγοράζουμε αργό πετρέλαιο, ούτε αγοράζουμε σε δολάρια. Αγοράζουμε σε ευρώ και από τα διυλιστήρια, τα οποία βάζουν και όλες τις νόμιμες αυξήσεις ή μειώσεις. 

Αν κοιτάξετε τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών από 30-6 έως 14-7 θα δείτε ότι υπάρχει αύξηση 18 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, που μεταφράζεται σε 1,8 λεπτά το λίτρο. 

Από 15 μέχρι 25 Ιουλίου υπάρχει, όντως, μείωση 30 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, που μεταφράζεται σε 3 λεπτά ανά λίτρο. Αυτή η μείωση στην Αττική έχει γίνει αισθητή, αν δείτε τις τιμές του Παρατηρητηρίου, ενώ στους τουριστικές περιοχές ή οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα ή έχουν μειωθεί ελαφρά. Αύξηση, όμως, δεν υπάρχει. Αν κάποια μεμονωμένα πρατήρια π.χ. στους Φούρνους της Ικαρίας ή στην Ζακυνθο έχουν αυξήσει τις τιμές, αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται συστηματικά και από το σύνολο των βενζινοπωλών. Σκεφτείτε, μάλιστα ότι σε κάποιες περιοχές που υπάρχουν πολλά πρατήρια και έχουμε ανταγωνισμό, μπορεί να βλέπουμε και αισθητά χαμηλές τιμές». 

Ο κ. Κιούσης καταλήγει:

Ο κλάδος έχει υποφέρει πολύ τα χρόνια της κρίσης και πόσο μάλλον τώρα με τα capital controls. Kλείνουμε ο ένας συνάδελφος μετά τον άλλον.