Ο Βασιλιάς του Μαρόκου μαζί με την σύζυγό του Πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, παρέμειναν για μια εβδομάδα στην Ηλεία και πληροφορίες σύμφωνα με το ilialive.gr, διέθεσαν περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για τις διακοπές τους μαζί με τα περίπου 200 άτομα που τους συνόδευαν.

Ο Βασιλιάς του Μαρόκου έφτασε την περασμένη Τετάρτη στην Ηλεία, αεροπορικώς μέσω Αράξου. Μαζί του ταξίδεψαν η σύζυγός του Πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, τα δύο του παιδιά, ο Αντιβασιλέας καθώς και ο Πρέσβης του Μαρόκου στην Ελλάδα. Την αποστολή συμπλήρωναν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και αρκετοί φίλοι τους.

ια την ασφάλεια τους φρόντιζαν καθημερινά και κάθε στιγμή 70 άνδρες και γυναίκες της Βασιλικής φρουράς, καθώς και 50 Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικοί από την Ηλεία και την Αχαΐα. Ακόμα τον Βασιλιά ακολούθησαν οι πιστοί του υπηρέτες, οι μπάτλερ, οι γυμναστές, οι μάγειροι και λοιπό προσωπικό. Η μαροκινή αποστολή έφτανε τα 200 άτομα. 

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο Βασιλιάς ήθελε πολύ μεγάλο χώρο στις υπερπολυτελείς σουίτες του Mandola Rosa και έγιναν ακόμα και διαμορφώσεις των χώρων για να καλυφθούν οι ανάγκες του. Μάλιστα καλά γνωρίζοντες για την παραμονή του Βασιλιά, ανέφεραν πως έφτασαν στην Ηλεία, αεροπορικώς εφτά φορτία με πράγματα, από θρόνους, κόκκινα χαλιά, σκηνές, μάρμαρα, προσωπογραφίες του Βασιλιά, έως τρόφιμα, ποτά και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου διέθεσε πέρα από τους χώρους του Mandola Rosa και αρκετούς άλλους στο Olympia Oasis προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της Βασιλικής αποστολής. Και όχι μόνο αυτό… ένα μεγάλο prive τμήμα της παραλίας μπροστά από το Mandola Rosa, είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε ο Βασιλιάς και η οικογένειά του να απολαμβάνουν το πρωινό, το γεύμα ή το δείπνο τους. Η Πριγκίπισσα επίσης κάθε μεσημέρι έως αργά το απόγευμα απολάμβανε το μπάνιο της στην θάλασσα του Ιονίου, εννοείται με πολυπληθή φρουρά γύρω της, για να μην πλησιάσει ή φωτογραφίσει κανείς την ίδια ή την οικογένειά της.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η φρουρά της Βασιλικής Οικογένειας αναγκάστηκε να σβήσει φωτογραφίες από κινητά και φωτογραφικές μηχανές, όσων παρά τις προειδοποιήσεις επέμειναν να το κάνουν για να απαθανατίσουν το Βασιλιά ή την οικογένειά του. Ιδιαίτερα η Πριγκίπισσα είχε δίπλα της σε κάθε της βήμα γυναίκες αστυνομικούς για την προστασία της.