Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να απαγορευτούν τα beach parties, οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις σε παραλίες έχει διαβιβαστεί σε δήμους, το λιμενικό σώμα και την ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα όπως και την Κρήτη.

Η εν λόγω απόφαση υποχρεώνει τους φορείς όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες και να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές.

Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Στα Χανιά η απόφαση διαβιβάστηκε μέσα στον Ιούλιο από την Κτηματική υπηρεσία σε αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης υπηρεσίες και  αφορά στις παραλίες από την Νέα Χώρα μέχρι και το Κολυμπάρι ενώ ανάλογη εγκύκλιος που αφορά σε ένα μεγάλο μερος των παραλιών του Ηρακλείου έχει αποσταλεί και στις υπηρεσίες του νομού.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση των αρχών για ανάλογη απαγόρευση ωστόσο δεν αποκλείεται τόσο για το νομό Ρεθύμνου όσο και Λασιθίου να υπάρξει σχετική απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο