Χθες, Σάββατο 32χρονος άνδρας από το Βόλο κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έβγαλε τη ζώνη του και την εκσφενδόνισε στο πρόσωπο του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, χτυπώντας τον. Άνδρες του Λιμενικού που στέκονταν δίπλα στην εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κινήθηκαν αμέσως και απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ μέσα στην εκκλησία επικράτησε αναστάτωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο 32χρονος νεαρός από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού εκφράζοντας λεκτικά την αποδοκιμασία του και την αποστροφή του προς την Εκκλησία, διότι όπως διαμαρτυρόταν δεν βοηθάει τους φτωχούς και όσους έχουν πρόβλημα να ζήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε, αφού άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή τον έχουν εντοπίσει και άλλες φορές να βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό ζητώντας οικονομική βοήθεια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του λίγο αργότερα, έδωσε “άφεση αμαρτιών” στον δράστη του επεισοδίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα και τον οποίο ο ίδιος "τον αγαπά".


Πηγή: COSMO.GR