Τα νήματα διακίνησης ποσοτήτων του λευκού θανάτου στην Κρήτη, που κρατούσε ένας 59χρονος Έλληνας κρατούμενος σε φυλακή, κατάφεραν να ξετυλίξουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 54χρονο Έλληνα που μετέφερε τα ναρκωτικά με το πλοίο της γραμμής ενώ αναζητείται και ένας 66χρονος συνεργός, επίσης Έλληνας.

Το καταπληκτικό είναι πως την ηρωίνη την έκρυβαν σε μεταλλικό κουτί το οποίο έθαβαν σε προαύλιο εκκλησίας στο Μαλεβίζι.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος μαζί με τον 66χρονο, μετέφεραν ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη του Ηρακλείου.

Κατόπιν τούτου, πραγματοποιήθηκε επισταμένη αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας, σε προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στο Δήμο Μαλεβιζίου βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένο (θαμμένο στο χώμα) ένα μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 156,6 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε, την εν λόγω ποσότητα ηρωίνης είχαν μεταφέρει ο 54χρονος με τον 66χρονο ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια, την είχαν αποκρύψει στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολούθως, οργανώθηκε πολυήμερη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου και συνελήφθη ο 54χρονος.

 Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 227 γραμμαρίων,
•το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και 
•15 κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης αποτελεί μέρος μεγαλύτερης παρτίδας ηρωίνης, που ο 54χρονος με τον 66χρονο μετέφεραν και διακινούσαν στην πόλη του Ηρακλείου, για λογαριασμό του 59χρονου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.