Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, ύστερα από τρεις περίπου μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του σωματείου τους και της διοίκησης του ναυπηγείου σε συνάντηση που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, επίσης, σε συνέλευσή τους αποφάσισαν κατά πλειοψηφία των αναστολή των κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Γ.Κατρούγκαλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Α.Νεφελούδης οι βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, αποφασίστηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου.

Οι βουλευτές Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για την αποφασιστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας, όσο και για την κατανόηση και τη συμβολή όλων των πλευρών στην αναζήτηση διεξόδου.

Η απεργία των εργαζομένων στο ναυπηγείο είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο με κύριο αίτημα την καταβολή αποδοχών τεσσάρων μηνών από τη διεύθυνση.