Αύξηση του αριθμού των τουριστών που φθάνουν στην Δυτική Ελλάδα, μέσω του αεροδρομίου τού Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία, δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο αερολιμενάρχης Θεόδωρος Γαλάνης στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

Ειδικότερα, μόνο τον Ιούνιο οι αφίξεις επιβατών στο αεροδρόμιο του Ακτίου έφθασαν τις 38.000 με 510 πτήσεις, από 15 χώρες και 38 πόλεις, ενώ μετακινήθηκαν συνολικά πάνω από 70.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, τα μέχρι τώρα στοιχεία καταγράφουν ανάλογη αύξηση και τον Ιούλιο, ενώ για τον Αύγουστο αναμένονται ακόμα περισσότερες αφίξεις.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης «αποδίδει όλο και περισσότερους "καρπούς" η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την τουριστική προβολή της περιφέρειάς μας μέσα από διεθνείς εκθέσεις που συμμετείχε και γενικότερα την οργανωμένη παρουσίαση της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, καθώς και των συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν».

Ακόμη, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και έτσι να ενισχύσουμε σημαντικά και τον τουρισμό μας». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, είναι σημαντική η συμβολή, όχι μόνο των αεροδρομίων Ακτίου και Αράξου, αλλά και των λιμανιών του Κατακόλου, της Πάτρας και της Κυλλήνης».