«Λίφτινγκ» ευπρεπισμού στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας δρομολογεί  η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων. 

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», «η Αγορά είχε λίγο αφεθεί τα τελευταία χρόνια», καθώς τα περισσότερα από τα ξύλινα γεφυράκια που περνάνε πάνω από αρχαία κτίρια είτε δεν έχουν συντηρηθεί καθόλου είτε η συντήρησή τους ήταν πλημμελής, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτείται η αντικατάστασή τους. 

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών  στον χώρο, με επικεφαλής τη διευθύντρια της εφορείας, Ελένης Μπάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού έκρινε απαραίτητο το «λίφτινγκ» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς προκειμένου ο επισκέπτης να αποκομίζει την εικόνα του φροντισμένου χώρου. Παράλληλα διαπίστωσε πως ο χώρος ήταν ιδιαίτερα καθαρός και απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες αυτοψίες, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη είτε πρόκειται σύντομα να δρομολογηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της εφορείας.