Με το Χρήστο Παπουτσή συναντώνται σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, στην Κατεχάκη, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και βουλευτές της περιοχής για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή «Στάνος» στο Στρατόπεδο Ψαρογιάννη, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών. Απόστολος Κοιμήσης, δημοτικό συμβούλιο, κάτοικοι και φορείς της Αμφιλοχίας αντιδρούν έντονα στην ίδρυση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, και μάλιστα το ΔΣ της πόλης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή, ομόφωνα, είπε «όχι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Απ. Κοιμήσης κατά περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη

Μάλιστα, δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, με επείγον έγγραφό του προς το Γιώργο Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό, με βάση πληροφορίες που έχει, για «πρωτοβουλία» του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για διοχέτευση των παράνομων μεταναστών της περιφέρειας στο δήμο του.

«Θεωρούμε ότι αυτό, μάλλον, στερείται αλήθειας. Διότι μια τέτοια ενέργεια (εφόσον πάντοτε έχει γίνει), δεν αρμόζει ούτε στη σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να λειτουργεί ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ούτε με τόσο ανεύθυνο τρόπο να επιδιώκεται η μετάθεση ενός προβλήματος που απασχολεί την εν λόγω περιοχή σε άλλη, όπου δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, και μάλιστα με ξεπερασμένους πολιτικάντικους χειρισμούς», σημείωνε ο Απόστολος Κοιμήσης και κατέληγε:

«Θεωρούμε πάντως αδιανόητο να υφίστανται τέτοιες πρωτοβουλίες έστω και ως ανεύθυνες κινήσεις, που μας εμπλέκουν, χωρίς να έχουμε καν στοιχειώδη αιτία εμπλοκής ή γνώση για το θέμα».

Να δοθεί στο Δήμο Αμφιλοχίας το στρατόπεδο

Επιστολή, όμως, έστειλε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, και στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία και τον ενημέρωνε πως «στο τέλος Σεπτεμβρίου λήγει η λειτουργική περίοδος της αποθήκης πυρομαχικών που βρίσκεται στην περιοχή "Άγριλος" του δήμου μας, όπου βρίσκεται ο ναός της αρχαιοτάτης Φερώνυμης, Ιεράς Μονής Παναγίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με τους αγώνες των προγόνων μας για απελευθέρωση και ανεξαρτησία, η οποία και είχε πυρποληθεί το 1821 από τον Ομέρ Βρυώνη.

»Το γεγονός αυτό σε μια παλαιόθεν έντονα δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία, αναπτερώνει πλέον τις ελπίδες για ουσιαστική αξιοποίηση του χώρου, ο οποίος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά προικισμένη τοποθεσία φυσικού κάλους, σε επαφή με τη λίμνη Αμβρακία, η οποία προστατεύεται και από την συνθήκη NATURA.

»Κύριε υπουργέ, θα θέλαμε, με την ευκαιρία αυτής της πολύχρονης συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να ευχαριστήσουμε στο πρόσωπό σας το δυναμικό του υπουργείου σας διαχρονικά και να σας παρακαλέσουμε για την παραχώρηση στο δήμο μας εκ μέρους σας των ακινήτων κατασκευών καθώς και του κινητού εξοπλισμού που σε σας δεν είναι χρήσιμος, αλλά χρησιμεύει στις δικές μας ανάγκες».