Αποζημίωση ύψους 60.150 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει νοσοκομείο σε εργαζόμενη του που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, το οποίο βρισκόταν στο προαύλιο του ιδρύματος.

Σε αυτή την απόφαση προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας που επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που είχε εγκρίνει την καταβολή της αποζημίωσης.

Την ώρα που η εργαζόμενη έβγαινε από το νοσοκομείο έπεσε πάνω της ένα μεγάλο κλαρί ευκάλυπτου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο λόγω ισχυρού ανέμου, το οποίο της προκάλεσε κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι.

Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη που έκανε δεκτή την αγωγή της κρίνοντας ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών.

Η αγωγή έγινε εν μέρει δεκτή για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ ενώ το νοσοκομείο υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 ευρώ.