current views are: 5

8 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση06:16

Πέντε χιλιόμετρα έχει έκταση το πύρινο μέτωπο στην Αιτωλοακαρνανία – Καλύτερη η εικόνα στη Χαλκιδική (φωτό)

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μην πλησιάσει την κοινότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα.

Δημοσίευση 06:16’
αρθρο-newpost

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μην πλησιάσει την κοινότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μην πλησιάσει την κοινότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Φωτιά και στη Χαλκιδική

Με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται το έργο τής κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα, περιορίζοντας σημαντικά τις πύρινες φλόγες, που μέχρι στιγμής έχουν κάνει στάχτη περίπου έξι στρέμματα πευκοδάσους.

Από την πρώτη στιγμή κατευθύνθηκαν στην περιοχή -η οποία βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής- δύο πυροσβεστικά «Καναντέρ», που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος. Εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού της φωτιάς, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αποχώρησαν από την περιοχή, πριν το μεσημέρι.

Επί τόπου έφτασαν από νωρίς δώδεκα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, το έργο των οποίων ενισχύθηκε από πεζοπόρα τμήματα.

Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες ή τουριστικές εγκαταστάσεις.


σχετικα αρθρα