Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει ο 23χρονος Βρετανός ο οποίος φαίνεται ότι ευθύνεται για τον θάνατο του 18χρονου ομοεθνή του χθες στο Σίσι. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βάρος νεαρού τουρίστα.

Το χρονικό

Ο 18χρονος Βρετανός βρισκόταν με την παρέα του στην Κρήτη κάνοντας διακοπές στην περιοχή του Σισίου. Το βράδυ της Τετάρτης, ο νεαρός βγήκε να διασκεδάσει με την παρέα του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκόολ. Το επόμενο πρωί οι τέσσερις φίλοι του από την Βρετανία τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιο όπου διέμενε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία άρχισε την έρευνα θέλοντας να διαπιστώσει αν ο θάνατός του νεαρού τουρίστα προήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή από εγκληματική ενέργεια. Την απάντηση την έδωσε λίγες ώρες αργότερα ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από το πόρισμα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι ο θάνατος του 18χρονου οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ύστερα από πτώση στο έδαφος. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 18χρονος την ώρα που διασκέδαζε σε μπαρ γνώρισε τον 23χρονο ομοεθνή του ο οποίος εργαζόταν ως μπαρμαν και έπιασαν την κουβέντα. Κατά την επιστροφή του στο σπίτι του συνάντησε σε δρόμο της Χερσονήσου τον 23χρονο ο οποίος ήταν μαζί με δύο Αγγλίδες.

Ο νεαρός φέρεται να πείραξε με κάποια λόγια τις κοπέλες, με αποτέλεσμα ο μπάρμαν να λογομαχεί με τον 18χρονο και στο τέλος να τον χτυπάει στο πρόσωπο. Ο τουρίστας ήταν πολύ μεθυσμένος και έπεσε κάτω, χτυπώντας το κεφάλι του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι και την επόμενη ημέρα οι φίλοι του τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του.